Obiceiuri si traditii spaniole

Fiecare țară are obiceiurile și tradițiile sale care o fac unică, iar în Spania, unde există influențe din Europa, Africa și Marea Mediterană, aceste obiceiuri sunt destul de variate și diferite de restul țărilor occidentale. Și dacă, în calitate de călător, doriți să aflați mai multe despre această țară fantastică, aici vom vorbi despre unele dintre obiceiurile și tradițiile Spaniei.

Flamenco

Dacă există un lucru clar, este că flamenco se numără printre cele mai cunoscute obiceiuri din Spania la nivel mondial. Daca sunteti fascinat de acest ritm magic, ar trebui să știți că acesta își are originea în Andaluzia, datorită unui amestec cultural între băștinași, evrei, arabi și țigani, în jurul secolului XVIII, ceva ce nu se știe cu siguranță, pentru că nu se poate vorbi despre un inceput, mai degrabă ar fi o dezvoltare progresivă a acestui amestec cultural.

În plus, este important să clarificăm că flamenco nu este folclor, este o expresie artistică care se împarte între a cânta, a cânta la chitară și a dansa, care este în mare parte improvizată, ceea ce necesită multă practică și experiență. Astăzi, flamenco este considerat un patrimoniu cultural al umanității de către UNESCO.

 

Coride

Dintre obiceiurile culturii spaniole, coridele sunt printre cele mai vechi, cunoscute și care provoacă în prezent cea mai mare controversă în rândul spaniolilor. Lupta cu tauri este un sport, care este împărțit în trei acte și implica participarea toreadorului, a banderilierului și a picadorului, care caută să omoare un taur într-un anumit mod. Acest lucru are loc într-o arenă de tauri și este de obicei organizat în timpul unui festival local.

Această tradiție spaniolă se epuizează treptat fără adepți, deoarece de câțiva ani a fost puternic criticată, chiar și coridele sunt interzise în Catalonia, în Insulele Canare orice tip de coridă a fost interzis și în Insulele Baleare se pot face numai fără a afecta animalul.

 

San Fermin

Există nenumărate festivitati  tipice spaniole, dar, fără îndoială, una dintre cele mai emblematice și mai izbitoare pentru turiști este cea organizata  în cinstea Sfântului San Fermin. Aceasta are loc la Pamplona între 6 și 14 iulie. În aceste zile străzile orașului sunt pline de oameni, muzică și băuturi, în plus, îmbrăcămintea tipică constă într-un costum alb,  o canetă roșie în talie și o eșarfă de aceeași culoare legată la gât.

Dar, fără îndoială, practica culturală preferată este cursa cu  taur, în timpul căreia în fiecare zi, la 8 dimineața, mai mulți tauri sunt eliberați pe străzile orașului.

 

La Tomatina

La Tomatina este un festival care se desfășoară în orașul valencian Buñol, în estul Spaniei, la 30 de kilometri de Marea Mediterană. Acest eveniment are loc în ultima zi de miercuri din luna august. Persoanele care i-au parte la această sarbătoare  aruncă cu roșii și participă la o  luptă a cărei singură menire este distracția, comercianții acoperă ferestrele magazinelor, iar pe străzi au loc defilări și seara focuri de artificii.